Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Πρεμιέρα: 03/11/2019          Ώρα: 11:30

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ παρουσιάζει το έργο της Καρίνας Ιωαννίδου «Ο ζαβολιάρης πίθηκος» σε σκηνοθεσία, σκηνικά & κοστούμια Γρηγόρη Μήττα και μουσική Εύης Σωτηροπούλου.

Λίγα λόγια για το έργο.

Ο ήρωας του έργου είναι ένα ζωηρός πίθηκος που αναστατώνει με τις αταξίες και τις σκανδαλιές του όλους τους άλλους κατοίκους του δάσους. Είναι πολύ έξυπνος και επινοητικός αλλά προς την αρνητική κατεύθυνση. Εξαντλεί όλη τη δημιουργικότητά του στο να εφευρίσκει τρόπους να καταδυναστεύει τους γύρω του γι’ αυτό και όλοι τον αποφεύγουν, τον απομονώνουν και προσπαθούν να τον εξοβελίσουν από την μεγάλη κοινότητα των ζώων… Όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Ο ζαβολιάρης πίθηκος είναι κατά βάθος ένα πολύ μοναχικό πλάσμα που από εγωισμό και μόνον έχει επιλέξει να στρέφει επάνω του την προσοχή των άλλων με αυτό τον αρνητικό τρόπο. Δεν πάει στο σχολείο, ναι, αλλά γιατί; Όταν οι άλλοι δεν μείνουν στην επιφάνεια κι ασχοληθούν με αγάπη στο να ανακαλύψουν την πραγματική αιτία αυτής της αντικοινωνικής του συμπεριφοράς τότε η αλήθεια θα λάμψει…και η αλήθεια είναι πάντα αφοπλιστικά απλή…

«…Αν δώσουμε χέρια…/κι αγκαλιές ανοίξουν/ οι φωνές μας μαζί / με τις ευχές μας / θα σμίξουν…/Ας αφήσουμε πίσω ζαβολιές / σκανδαλιές /και στον κήπο ευθύς / ας φυτέψουμε ελιές…»

Στο έργο ηθοποιοί και κούκλες “παντρεύονται” με απόλυτη αρμονία δημιουργώντας ένα μεικτό είδος κουκλοθεάτρου που αγγίζει με τρυφερότητα τις παιδικές ψυχές και τις προτρέπει να συμμετάσχουν με την καρδιά αλλά και το μυαλό στην εξέλιξη της παράστασης, να σκεφτούν και να κρίνουν. Το έργο δείχνει το δρόμο της συνύπαρξης μικρών και μεγάλων, ανθρώπων και ζώων και γενικότερα κάθε πλάσματος πάνω στη γη, με την προϋπόθεση ότι ο ένας θα σέβεται τα δικαιώματα του άλλου. Μιλάει για την αγάπη που αποτελεί το πολυτιμότερο δώρο της ζωής. Όταν προσφέρουμε την αγάπη μας χωρίς ανταλλάγματα τότε μόνον θα έχουμε ένα κόσμο καλύτερο, βγαλμένο από τις άδολες ψυχές των μικρών παιδιών, ένα κόσμο πραγματικά αντάξιό τους.

Το έργο αποδίδει με καλλιτεχνική φόρμα και ζωντανούς χαρακτήρες, καλούς και άτακτους ήρωες και βασίζει την ιστορία του στη φιλοσοφία ότι η ζωή -δεν έχει μόνον «καλούς κι αγγελικά πλασμένους» αλλά υπάρχουν και οι άτακτοι που ναι μεν δυσκολεύουν τη ζωή μας με σκανδαλιές κι αταξίες αλλά και σε αυτούς αξίζει να δοθεί η ευκαιρία να γίνουν καλύτεροι…

Μέσα από ένα ευχάριστο κι ανάλαφρο κλίμα και με γλώσσα που είναι κοντά στην παιδική ευαισθησία το έργο προσεγγίζει τα παιδιά και βρίσκει κώδικες επικοινωνίας μαζί τους. Περνάει στα παιδιά θετικά μηνύματα και τα οδηγεί στο να διοχετεύσουν τον πλούσιο ψυχισμό τους προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να αναδυθούν σε δρόμους δημιουργικούς, μακριά από τα αρνητικά πρότυπα που προβάλλει η εποχή μας.

Αυτή είναι μια παράσταση που πρέπει να τη δούνε όλα τα μικρά παιδιά.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα.

Η παράσταση πραγματοποιείται από μέλη του Θεάτρου για εκπαιδευτικούς σκοπούς
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή