Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Πρεμιέρα: 10/09/2017          Ώρα: 11:30

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο Οργανισμός Θεατρικής Συμφωνίας – Θέατρο Φλέμιγκ παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή για μικρά και μεγάλα παιδιά το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» που ζωντανεύει τους ήρωες ενός από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Τα παιδιά μέσα από τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη «συναντιούνται» με ιδέες διαχρονικές και αξίες αναλλοίωτες στον χρόνο όπως: Η αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό, το όνειρο και η επιθυμία για ένα κόσμο καλύτερο, η αλληλεγγύη, η φιλία, η γνώση και η αυτογνωσία μέσα από μια ποιοτική παράσταση με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Η παράσταση διανθισμένη με τραγούδια, μουσική και χορό περιγράφει τις περιπέτειες ενός ρομαντικού και αγνού αγρότη που αγαπάει δύο πράγματα. Την Αλόνσα και τα βιβλία. Μέσα απ αυτά η φαντασία του καλπάζει. Διαβάζει για γενναίους ιππότες, για δράκους, για γίγαντες ώσπου «χάνεται» τόσο πολύ μέσα στις ιστορίες αυτές που συγχέει τη φαντασία του με την πραγματικότητα. Επηρεασμένος από τις ιδέες των ιπποτικών διηγημάτων παίρνει την απόφαση του. Φοράει την αυτοσχέδια πανοπλία του, ονομάζει τον εαυτό του Δον Κιχώτη κι αψηφώντας τους κινδύνους της πραγματικότητας ξεκινάει να ανακαλύψει τον κόσμο γεμάτος όνειρα και αποφασιστικότητα να πολεμήσει για την όμορφη Δουλτσινέα, για την τιμή και τη δικαιοσύνη. Πιστεύει ότι είναι ο ιδανικός ιππότης. Ο πιο ένδοξος και φημισμένος που υπήρξε ποτέ. Γιατί ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ αντιπροσωπεύει την μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδέψει… Να γνωρίσει τον κόσμο… Να αντιμετωπίσει τους Ανεμόμυλους του… Για να βρει την αλήθεια τη δική του μοναδική αλήθεια.

Μέσα από ένα ευχάριστο κι ανάλαφρο κλίμα και με γλώσσα που είναι κοντά στην παιδική ευαισθησία το έργο προσεγγίζει τα παιδιά από ηλικίες 5 -17ετών και βρίσκει κώδικες επικοινωνίας μαζί τους. Περνάει στα παιδιά θετικά μηνύματα και τα οδηγεί στο να διοχετεύσουν τον πλούσιο ψυχισμό τους προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να αναδυθούν σε δρόμους δημιουργικούς, μακριά από τα αρνητικά πρότυπα που προβάλλει η εποχή μας.

Διασκευή: Γρηγόρης Μήτας
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Μαγκάκη
Σκηνικά- ΚΟΣΤΟΎΜΙΑ: Γρηγόρης Μήτας
Μουσική ειδική διασκευή για το έργο : Γρηγόρης Μήτας-Χριστίνα Μαγκάκη-Νίκος Παπάζογλου
Χορογραφίες: Χριστίνα Μαγκάκη
Φωτισμοί: Φώτης Πόλίτης
Αφίσα : Γιώργος Σιδηρόπουλος






  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή