Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Υλικό από Αρχείο, οι παραστάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Τετράποδοι Μπελάδες
μια παιδική παράσταση της Καρίνας Ιωαννίδου

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ παρουσιάζει φέτος το έργο της Καρίνας Ιωαννίδου «TΕΤΡΑΠΟΔΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ» σε σκηνοθεσία Χριστίνας Μαγκάκη, σκηνική και δραματουργική επεξεργασία Γρηγόρη Μήτα, σκηνικά –κοστούμια Γρηγόρη Μήτα -Χριστίνας Μαγκάκη , μουσική σύνθεση Εύης Σωτηροπούλου, φωτισμούς Γρηγόρη Μήτα.


Πρόκειται για έργο μικτού κουκλοθεάτρου που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας από 2 έως 12 ετών. Η παράσταση μεταδίδει με μοναδικό τρόπο τα διανοήματα του έργου, παροτρύνει τους μικρούς θεατές να συμμετέχουν στη δράση του και αναπτύσσει την κριτική ικανότητα και τη φαντασία τους. Η ιστορία του «Μούτρου και της Φάτσας» δείχνει το δρόμο της συνύπαρξης, μικρών και μεγάλων, ανθρώπων και ζώων και γενικότερα κάθε πλάσματος πάνω στη γη, αρκεί ο ένας να σέβεται το δικαίωμα του άλλου στη ζωή και να προσφέρει την αγάπη του με ανιδιοτέλεια. Η αγάπη είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η ηθική ικανοποίηση που μας προσφέρει μπορεί να μην μετριέται ή να μην έχει οικονομικά ανταλλάγματα αλλά μας γεμίζει με συναισθήματα, ευφορία ψυχής και δημιουργεί την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, βγαλμένο από τις άδολες ψυχές των μικρών παιδιών.. γιατί τα παιδιά αξίζουν ένα καλύτερο κόσμο. .

Μέσα από ένα ευχάριστο κι ανάλαφρο κλίμα και με γλώσσα που είναι κοντά στην παιδική ευαισθησία το έργο προσεγγίζει τα παιδιά και βρίσκει κώδικες επικοινωνίας μαζί τους. Περνάει στους μικρούς θεατές θετικά μηνύματα και τα οδηγεί στο να διοχετεύσουν τον πλούσιο ψυχισμό τους προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να αναδυθούν σε δρόμους δημιουργικούς, μακριά από τα αρνητικά πρότυπα που προβάλλει η εποχή μας.

Είναι γνωστό –από τον Ηρόδοτο ακόμη- ότι οι υποκριτικές δυνατότητες που έχουν οι κούκλες στο θέατρο συναγωνίζονται αυτές των ηθοποιών επί σκηνής. Για έναν απλό λόγο: γιατί εκφράζουν την καθαρότητα της ψυχής των μικρών θεατών και τα παιδιά αυτό το αντιλαμβάνονται, το εισπράττουν και το ανταποδίδουν. Έτσι, με τρόπο διασκεδαστικό διαπαιδαγωγούνται. Δέχονται θετικά κάθε ερέθισμα συμμετέχοντας ενεργά στην παράσταση. Μέσα από την χαρά και τη μαγεία που ασκεί η κούκλα, η τρέχουσα σημασία της λέξης ψυχαγωγία αποκτά την ουσιαστική της έννοια γίνεται «αγωγή της ψυχής».


Η παράσταση πραγματοποιείται από μέλη του Θεάτρου για εκπαιδευτικούς σκοπούς

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή