Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Υλικό από Αρχείο, οι παραστάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο
της Καρίνας Ιωαννίδου

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα, σκηνικά και κοστούμια Γεωργίας Παπαθεοδώρου, μουσική επιμέλεια Γρηγόρη Μήττα και Εύας Στέφα. Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Γεωργία Παπαθεοδώρου, Εύα Στέφα, Στέργιος Σουγιουλτζής, Μαρία Τουμπέλη, Ειρήνη Ράδου και Φωτεινή Ευαγγελοπούλου.

Λίγα λόγια για το έργο.

Ένα ζευγάρι ζει σε συνθήκες φτώχειας εξαρτώμενο οικονομικά από τη σύνταξη μιας ηλικιωμένης θείας που συμβιώνει μαζί τους…όταν μαθαίνει το απίστευτο νέο ότι πρόκειται να γίνει κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας υπό τον όρο να κόψει το κάπνισμα για έξι μήνες. Το κάπνισμα ωστόσο έχει ήδη γίνει μέρος της προσωπικότητάς του και η απαγόρευση φαντάζει βάσανο δυσβάσταχτο. Έτσι οι αντι-ήρωες αυτής της υπερβολής φτάνουν στα άκρα. Η εξάρτηση τους από τον καπνό είναι σε τέτοιο βαθμό, που αν αποκοπούν από αυτήν δεν θα είναι πια οι ίδιοι. Έρχονται αντιμέτωποι λοιπόν με το δίλημμα «Καπνιστές ή δισεκατομμυριούχοι» και όμως η απάντηση δεν είναι απλή. Εκεί εισχωρεί και η γκροτέσκα μορφή της θείας, η οποία είναι μια ενοχλητική συγκάτοικος και μία μανιώδης καπνίστρια, που παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι τα δρώμενα μέσα στο σπίτι, αλλά και την ερωτική σχέση των παντρεμένων, σχεδόν ευνουχίζοντάς την.

Πρόκειται για μία σάτιρα με θέμα το τσιγάρο και τις συνέπειές του, που συνδυάζει τον παραλογισμό των καταστάσεων με το καταλυτικό χιούμορ.

Το τσιγάρο στο έργο χρησιμοποιείται συμβολικά για να υπογραμμιστούν οι κάθε είδους εξαρτήσεις που καταδυναστεύουν τη ζωή μας και είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτές. Οι ήρωες της ιστορίας ζούνε μέσα σε ένα κυκεώνα απαγορεύσεων και πιέσεων, η επικοινωνία μεταξύ τους χάνεται, ολόκληρο το σύστημα αξιών τους αποδιοργανώνεται ωστόσο με αφορμή την «καπνοαπαγόρευση» φανερώνονται επιθυμίες και σκέψεις και δρομολογούνται αποφάσεις…










ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή