Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Υλικό από Αρχείο, οι παραστάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Το μούτρο και η φάτσα
της Καρίνας Ιωαννίδου

Πρόκειται για έργο μικτού κουκλοθεάτρου (και οι δύο συντελεστές του έχουν εξειδικευτεί στο κουκλοθέατρο με σεμινάρια στο εξωτερικό) που παίζεται με ηθοποιούς και κούκλες, είδος θεάτρου για παιδιά που έχει καθιερώσει το θέατρό μας τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Είναι ένα έργο τρυφερό, το μόνο αυτή στη στιγμή που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, ηλικίας από 2 έως 10 ετών. Μεταδίδει με μοναδικό τρόπο τα διανοήματα του έργου, παροτρύνει τους μικρούς θεατές να συμμετέχουν στη δράση του και αναπτύσσει την κριτική τους ικανότητα και τη φαντασία τους.

Η ιστορία του «Μούτρου και της Φάτσας» δείχνει τον δρόμο της συνύπαρξης, μικρών και μεγάλων, ανθρώπων και ζώων και γενικότερα κάθε πλάσματος πάνω στον γη, αρκεί ο ένας να σέβεται το δικαίωμα του άλλου στη ζωή και να μάθει να προσφέρει την αγάπη του. Η αγάπη είναι το πολυτιμότερο δώρο της ζωής και αν το προσφέρουμε χωρίς ανταλλάγματα, τότε μόνο θα έχουμε ένα καλύτερο κόσμο, βγαλμένο από τις άδολες ψυχές των μικρών παιδιών, ένα κόσμο πραγματικά αντάξιό τους.

Μέσα από ένα ευχάριστο κι ανάλαφρο κλίμα και με γλώσσα που είναι κοντά στην παιδική ευαισθησία το έργο προσεγγίζει τα παιδιά και βρίσκει κώδικες επικοινωνίας μαζί τους. Περνάει στα παιδιά θετικά μηνύματα και τα οδηγεί στο να διοχετεύσουν τον πλούσιο ψυχισμό τους προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να αναδυθούν σε δρόμους δημιουργικούς, μακριά από τα αρνητικά πρότυπα που προβάλλει η εποχή μας. Στη εποχή της καλωδιακής τηλεόρασης με τα πολυάριθμα προγράμματα , του βίντεο, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του ίντερνετ, του άγχους της σχολικής αποδοτικότητας, των εξαντλητικών ρυθμών τα πάντα έχουν αλλάξει εκτός από τη φαντασία. Το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ως «αντίβαρο» στο σύγχρονο πολιτισμό μας και να τα δώσει στα παιδιά ένα διαφορετικό ερέθισμα για τη φαντασία, να τα βοηθήσει να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους, να γίνουν δημιουργικοί και το κυριότερο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Aυτή είναι μια παράσταση που πρέπει να τη δούνε όλα τα μικρά παιδιά.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα.
Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά.










ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή