Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Υλικό από Αρχείο, οι παραστάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Ο ζωηρούλης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ παρουσιάζει από τον Οκτώβριο, το έργο της Καρίνας Ιωαννίδου «Ο ζωηρούλης πίθηκος» σε σκηνοθεσία, σκηνικά & κοστούμια Γρηγόρη Μήττα, μουσική Εύης Σωτηροπούλου, χορογραφίες Γρηγόρη Μήττα & Φωτεινής Ευαγγελοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Ευαγγελοπούλου.
Παίρνουν μέρος οι: Αμαλία Κωνσταντινίδου, Ρόζα Παναγιωτάκη, Στέργιος Σουγιουλτζής, Αλέξανδρος Πόπης.

Λίγα λόγια για το έργο.

Ο ήρωας του έργου είναι ένα ζωηρός πίθηκος που αναστατώνει με τις αταξίες και τις σκανδαλιές του όλους τους άλλους κατοίκους του δάσους. Είναι πολύ έξυπνος και επινοητικός αλλά προς την αρνητική κατεύθυνση. Εξαντλεί όλη τη δημιουργικότητά του στο να εφευρίσκει τρόπους να καταδυναστεύει τους γύρω του γι αυτό και όλοι τον αποφεύγουν, τον απομονώνουν και προσπαθούν να τον εξοβελίσουν από την μεγάλη κοινότητα των ζώων… Όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Ο ζωηρούλης πίθηκος είναι κατά βάθος ένα πολύ μοναχικό πλάσμα που από εγωισμό και μόνον έχει επιλέξει να στρέφει επάνω του την προσοχή των άλλων με αυτό τον αρνητικό τρόπο. Δεν πάει στο σχολείο, ναι, αλλά γιατί; Όταν οι άλλοι δεν μείνουν στην επιφάνεια κι ασχοληθούν με αγάπη στο να ανακαλύψουν την πραγματική αιτία αυτής της αντικοινωνικής του συμπεριφοράς τότε η αλήθεια θα λάμψει…και η αλήθεια είναι πάντα αφοπλιστικά απλή…

«…Αν δώσουμε χέρια…/κι αγκαλιές ανοίξουν/ οι φωνές μας μαζί / με τις ευχές μας / θα σμίξουν…/Ας αφήσουμε πίσω ζαβολιές / σκανδαλιές /και στον κήπο ευθύς / ας φυτέψουμε ελιές…»

Στο έργο ηθοποιοί και κούκλες “παντρεύονται” με απόλυτη αρμονία δημιουργώντας ένα μεικτό είδος κουκλοθεάτρου που αγγίζει με τρυφερότητα τις παιδικές ψυχές και τις προτρέπει να συμμετάσχουν με την καρδιά αλλά και το μυαλό στην εξέλιξη της παράστασης, να σκεφτούν και να κρίνουν. Το έργο δείχνει το δρόμο της συνύπαρξης μικρών και μεγάλων, ανθρώπων και ζώων και γενικότερα κάθε πλάσματος πάνω στη γη, με την προϋπόθεση ότι ο ένας θα σέβεται τα δικαιώματα του άλλου. Μιλάει για την αγάπη που αποτελεί το πολυτιμότερο δώρο της ζωής. Όταν προσφέρουμε την αγάπη μας χωρίς ανταλλάγματα τότε μόνον θα έχουμε ένα κόσμο καλύτερο, βγαλμένο από τις άδολες ψυχές των μικρών παιδιών, ένα κόσμο πραγματικά αντάξιό τους.

Το έργο αποδίδει με καλλιτεχνική φόρμα και ζωντανούς χαρακτήρες, καλούς και άτακτους ήρωες και βασίζει την ιστορία του στη φιλοσοφία ότι η ζωή -δεν έχει μόνον «καλούς κι αγγελικά πλασμένους» αλλά υπάρχουν και οι άτακτοι που ναι μεν δυσκολεύουν τη ζωή μας με σκανδαλιές κι αταξίες αλλά και σε αυτούς αξίζει να δοθεί η ευκαιρία να γίνουν καλύτεροι…

Το Θέατρο Φλέμιγκ συνεχίζει και φέτος τη σειρά των έργων μεικτού κουκλοθεάτρου που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο ιδρυτής του, σκηνοθέτης και ηθοποιός Γρηγόρης Μήττας και που γνωρίζουν μέχρι σήμερα εξαιρετική επιτυχία. Έτσι, κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί, στο πανέμορφο θεατράκι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φλέμιγκ με Μισραχή, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνον να διασκεδάσουν αλλά και να πάρουν ενεργά μέρος στην εξέλιξη της παράστασης. Εξάλλου, στόχος του Θεάτρου Φλέμιγκ είναι οι θεατές να έχουν ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα και όχι να δέχονται παθητικά τα μηνύματα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να τα σχολιάζουν.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΩΡΑ.










ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή